Dashboard inspiratie

Een pagina voor dashboard inspiratie, want werken aan een dashboard maakt het leren excelleren leuker. Met het bouwen van een Excel dashboard werk je naar een duidelijk doel toe, waardoor tips en trucs beter blijven hangen. En zodra je klaar bent, heb je iets wat indruk maakt bij collega’s en wat je enorm veel tijd kan schelen. Hieronder vint je voldoende inspiratie voor het bouwen van Excel dashboards, ook voor beginners.

Hieronder vind je de meest recente dashboards.

Dashboard schermtijd

In Google Sheets maakte ik dit overzicht over hoe lang ik op mijn telefoon zat. Kijk eens hoe goed de grafiek suggesties van Google Sheet zijn en hoe je deze vervolgens aanpast in het Chart Editor menu.

Internationale Vrouwendag

In een video van 10 minuten wordt uitgelegd hoe dit dashboard is gemaakt. Op het interactieve staafdiagram ben ik het meest trots, dat legde ik in dit blog hier nogmaals uit.

Dashboard Facebook posts

De statistieken in Facebook gaven me niet het overzicht wat ik wilde hebben. In dit dashboard staan de beste tijden om te posten. Je ziet dat je met datums en tijden kunt rekenen, net zoals je dat met getallen zou doen.

Hypotheek dashboard

Wat is het financiële voordeel van extra aflossen? In dit hypotheek dashboard kun je het in 1 oogopslag zien. Je kunt ‘m gratis downloaden of zelf maken. Ik leerde over de =BET formule; waarmee je de aflossing van een lening kunt berekenen.

Recruitment dashboard

Voor mijn werk maakt ik eerder een vergelijkbaar recruitment dashboard. In 1 overzicht had ik de kosten per nieuwe recruit, welke methodes het meeste effect hadden en hoe de funnel eruit zag. Lees in de blog of via de video hoe je zelf een funnel maakt.

Vakantie dashboard

Voor een fotoboek een dashboard maken? Gaat misschien een beetje ver, maar was wel leuk om te doen. Je kunt meteen 4 keer oefenen met de formule verticaal zoeken.